Horeca interieur concepten:

Martin aan het woord

Informatie

  • Datum: 12 augustus 2019

Omschrijving

Martin – Projectcontroleur bij Kortekaas Interieurs

Waarom Kortekaas Interieurs?

Kortekaas Interieurs is een veelzijdig bedrijf die alle aspecten van de interieurbouw beheerst. Kortekaas Interieurs beschikt over een eigen verkoopafdeling, een ontwerpstudio, eigen machinale werkplaats voor productie met ervaren medewerkers en monteurs. Interieurconcepten bedenken en uitwerken is het mooiste wat er is en of het nu een klant is uit de Horeca, Leisure, Hospitality, zakelijke inrichting, inrichting van praktijkruimten of particuliere klanten. Het proces van het creëren van een maatoplossing in combinatie met functionaliteit en uitstraling in eigen beheer maakt het een unieke en interessante combi.

 Wat vind je het leukste aan het werk?

Het leukste is om de klanten enthousiast te zien als het ontwerp wordt gepresenteerd op kantoor. Dit vindt plaats na het bezoek op de locatie en de inventarisatie van de mogelijkheden en de wensen. Na de presentatie van het ontwerp worden vaak de foto’s die eerder op locatie zijn genomen ook even getoond en dit geeft ook leuke reacties van de klant  waarmee wordt aangegeven en bevestigd dat er echt iets moet gebeuren om het interieur weer bij de tijd te krijgen. In de uitvoeringsfase worden de laatste dingen besproken om het custom made interieur te fine tunen. Ook de reactie van de klant als het project is opgeleverd en afgerond geeft nieuwe energie om met het team een volgend project te starten.

 En wat is je favoriete project?

Het is lastig om één project te benoemen als favoriet, alle projecten die we als team uitvoeren zijn uniek. In de loop der jaren zijn er heel wat unieke projecten uitgevoerd. Voor mij persoonlijk heb ik een aantal projecten die mij zijn bijgebleven.

In Winterswijk hebben we voor Stef de Heer in 2016 een mooi  ontwerp gemaakt voor de cafetaria en de ijssalon. De grondlegger van De heer IJs en Snacks, de vader van Stef die ten tijde van ons contact al ernstig ziek was,  was tijdens de besprekingen markant aanwezig en heeft de verbouwing en inrichting gelukkig nog mogen meemaken. Inmiddels is hij overleden maar zijn lach tijdens de opening en positieve reactie op het geleverde interieur en de dankbare samenwerking met Stef de Heer is me altijd bijgebleven.

In Renesse hebben we in 2016 een ontwerpvoorstel mogen uitvoeren voor Whizz Burger. Eigenaren Sander en Kelly Coomans hebben Kortekaas Interieurs destijds de opdracht verleend  uit 3 aanbieders, vanwege het ontwerp en de aandacht voor de uitwerking. Voor dit project hebben we het werkgedeelte achter de counter een make over gegeven. In dit deel van de winkel worden nu de overheerlijke hamburgers bereid in een ergonomische en economische werk opstelling met de gewenste nieuwe uitstraling van Whizz Burger.

In Rijsbergen hebben we in 2017 een uniek project uitgevoerd waarbij de cafetaria ‘t  Smidshuis een metamorfose heeft ondergaan. Eigenaren Karin en Jean Louis Adriaensen zijn met Kortekaas Interieurs in gesprek gekomen voor een ontwerp van een nieuwe counterlijn en tijdens deze ontwerp besprekingen werd de volledige keukenruimte achter de bestaande bouwkundige muren bij de winkel betrokken wat een verrassende en unieke uitstraling heeft opgeleverd. Naast de geweldige Brabantse gastvrijheid en het persoonlijke contact is dit in vele opzichten een bijzonder project geweest en hebben we met ons team,  en de betrokken partijen die de verbouwing tot stand hebben gebracht, een fantastisch resultaat neergezet.

Als laatste zou ik ons project op Terschelling willen noemen, dit project is eind 2018 afgerond. Op West heeft Jan Sieko Mast, naast zijn eigen bierbrouwerij, een 2 tal horecazaken te weten restaurant Storm en restaurant Wigwam. Voor restaurant Wigwam hebben we in 2 fasen de verbouw en inrichting uitgevoerd voor de cafetaria ( fase 1) en het restaurant ( fase 2). Een opdracht op Terschelling geeft de nodige extra aandacht en begeleiding i.v.m. het werken op één van de Nederlandse Waddeneilanden maar dit heeft niets in de weg gelegd om er een prachtige inrichting  te mogen uitvoeren. Het contact met Jan Sieko als eigenaar en zijn medewerkers hebben zeker bijgedragen aan het enthousiasme waarmee het restaurant door Kortekaas Interieurs is ingericht en met resultaat!

Meer van ons